Kurz Mixed Media v Praze ... featuring Kasia Krzymińska

Na sobotu 25.10. pro nás kurzychtivé připravil tým Papero amo jedinečné mixed media kurzy s polskou scrapařskou hvězdou - Kasiou Krzymińskou. Ano slyšíte dobře - kurzy - protože na sobotu byly naplánovány hned kurzy  dva. A jelikož jsem si nechtěla nechat nic ujít, přihlásila jsem se hned na oba :-)

KASIA KRZYMIŃSKA - Praha - COLOR DIVING: ZÁLOHA
První kurz nesl název "Color Diving" a úkolem tohoto kurzu bylo seznámit nás s použitím různých kombinací barev. Kasia (čti "Kaša") nám ukázala skvělou pomůcku a tou je "Kolo barev" (ang. Color Wheel), které může být začínajícím umělkyním a umělcům skvělou pomůckou. O tomto barevném kole už jsem slyšela a dokonce ho mám i někde stažené, ale nikdy jsem ho nepoužívala. Vždy jsem si barvičky tak nějak kombinovala podle sebe. Ale musím říct, že je opravdu velkým pomocníkem a nemusíte díky němu hodinu hloubat, jaké barvy na svůj projekt použijete.


Print
Jeho princip je v tom, že se na svém projektu zaměříte buď na jednu barvu v různých odstínech (tzn. jen na jednu výseč na tomto kole), nebo kombinujete třeba 2 až 3 výseče, anebo použijete tzv. komplementární barvy :-)), což jsou 2 výseče přesně naproti sobě. Takže pokud bych se rozhodla použít třeba červenou barvu (Reds), komplementární barvou by k červené byla modrá (Blues). A mělo by platit pravidlo, že tato komplementární barva by měla tvořit jakési akcenty na vašem projektu ... zkrátka moc to s ní nepřehánět :-))

Ale teorie je jedna věc a praxe je věc druhá, takže hurá do tvoření :-) Toto je moje stránka, která vznikla během dopoledního kurzu. Na kurz jsme si měli donést černobílé fotky a musím říct, že se mi tvoření s černobílými fotkami velmi zamlouvá.

Jak vidíte, držela jsem se instrukcí a barvičkama jsem se držela dvou barevných palet - a to žluté a oranžové,  plus jsem přes šablonu použila sprej v takové hodně světlounké lososové, kterou bych řadila do té výseče červených barev.

Jistě jste si všimly, že na tom kole chybí barvy jako hnědá, černá, krémová, šedivá .... to proto, že to jsou barvy neutrální a ty můžete používat libovolně dle svého uvážení.


Při kurzu jsme měli možnost použít šablony, které Kasia sama navrhla pro společnost The Crafters Workshop a musím říct, že jsou opravdu skvělé! Ta, kterou jsem použila na svou stránku, se jmenuje "Sea Bubbles" a určitě budou brzy i na e-shopu Papero amo, protože my jsme měli šanci si je koupit hned v sobotu na kurzu. Tak jsem si jí hned koupila :-))

A zde jsou některé detaily ze stránky.


Ze stránky je patrné, že jsme celé dopoledne krásně patlali a matlali a gessovali a barvičkovali ... No ale rozhodně to není práce pro slabé povahy - jak nám Lea na této fotce názorně předvádí :-) Navíc jsme pak zjistily, že ty barvy nejdou umýt :-) A to jsme měly některé čerstvě nalakované nehty :-))




A Markétka zase dokazuje, že na tak křehkou věc, jako je vaše úžasná mixed media stránka, se prostě musí v rukavičkách :-))



A tady se můžete podívat ještě na pár dalších záběrů z dopoledního kurzu a můžete sledovat, jak Kasia pracuje. Samozřejmě naživo je to ještě lepší zážitek :-)



******

KASIA KRZYMIŃSKA - Praha - MAKE IT YOUR WAY: ZÁLOHA
Po obědové pauze následoval odpolední kurz s názvem "Make It Your Way". Tentokrát jsme jako podklad zvolili čistou bílou čtvrtku, což byla pro mnohé z nás výzva. Něco jiného je "doplňovat" již předurčené pozadí a něco jiného je tvořit své vlastní pozadí. Ale s Kasiinou pomocí jsme to všechny zvládly na jedničku.

Tentokrát jsme používaly také strukturovací pasty a také 3D gely, do kterých jsem se zamilovala. Zkrátka vrstvily jsme o stošest!!

Tentokrát jsem pro svou stránku zvolila trochu netradiční layout a to fotku umístěnou k jedné straně papíru a zrcadlově k tomu ozdoby na druhé straně čtvrtky. Pokud pro mne bylo něco z kurzu nového, tak to bylo povídání o rozvržení své stránky - tzn. layout stránky. Kasia nám vysvětlila základní principy rozvržení layoutu a myslím, že teď bude tvoření stránek jedna radost :-)


A zde je pár detailů:


Kasia nás mimo jiné naučila, že i takové barbarství jako přestřihnutá kytička nebo kovová ozdoba je IN a že se toho bát nemusíme. Přiznám se - měla jsem srdce na to rozstřihnout jen 2 kytičky a 1 kovovou ozdobu :-))

A zde opět pár momentek, kdy jsem zachytila Kasiu při tvoření.



A zde je moje finální fotka s Kasiou - krásná památka!


Detailní reportáž Papero amo si můžete přečíst zde, a zde se můžete podívat na krátké video z celého sobotního dne. Celý den nás natáček Kasiin přítel Kamil ... je to krásná památka. Už mám vytvořený QR kód do svého Project Lifu :-)

Již nyní se budu těšit na další kurzík od Papero amo!! Děkujeme, holky!! Bylo super zase vidět známé tváře a poznat nové nadšenkyně pro scrap!!



Díky za nakouknutí.

Monika

2 komentáře

  1. Moniko, díky! Díky za shrnutí teoretických zákonitostí kompozice i práce s barvou - byť by to nebyla nová informace, opakování se vždycky hodí. ;) Není od věci si tu a tam ujasnit, jak to vlastně je. To pak vznikají hned věci na jiné úrovni a je to zatraceně znát! :)
    Výborná práce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok, Monika! Tie layouty sú nádherné. Ach, tak Vám závidím tie kurzy, ale pre mňa by to bolo veľa cestovania, ale budem to musieť nejak vymyslieť :) Tie komplementárne farby si super vysvetlila, akurát som pozerala novú challenge na PA a je to výzva, verím, že tento mesiac sa stihnem zapojiť! :) A inak, riadne ti to tam pristane ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.