Mixed Media přáníčko pro kluka ...

Když jsem si před 14 dny vyzvedávala balíček pro členky Design Teamu ScrapArt, byla jsem naprosto unešená. Tolik krásného materiálu ... no posuďte samy :-)


O pár dní později mě kamarádka prosila, abych jí narychlo udělala jedno přáníčko pro nově narozené miminko její kamarádky ... Tyhle narychlo zadané zakázky sice moc ráda nemám, ale na druhou stranu mě to donutí skutečně ten večer zasednout ke stolu a tvořit ... Tak jsem souhlasila.

Jinak se předem omlouvám za kvalitu fotek - vše je foceno večer jen za osvětlení bodovkami a lampičky :-)
A tak jsem se rozhodla, že použiju materiál z tohoto krásného balíčku. V horní řadě na první fotce jsou nové valentýnské papíry z kolekce Love Letters od BoBunny a moc se mi líbily, tak jsem si je vybrala. Navíc jsem si vytipovala pár dalších produktů, které by se mi mohly z balíčku hodit.

Pak jsem prošla své scrap zásoby a doplnila jsem materiál ještě o nějaké další drobnosti a postupně se mi v hlavě klubal obrázek mého přáníčka. Musím ovšem podotknout, že jsem na přáníčku pak stejně nepoužila všechno, co jsem si naplánovala :-)


Základem přáníčka byl čtvercový základ o rozměrech 13x13 cm a pak jsem si nařezala čtverec z kraft čtvrtky tak, aby byl o kousek menší než přáníčkový základ a z designového papíru ještě o další kousek menší čtverec než byl ten z kraft čtvrtky.


Oběma čtvercům jsem "zničila" okraje a "ošmudlala" je hnědým křídovým inkoustem, aby měly nádech vintage stylu.


Pomocí silikonové stěrky jsem designový papír potřela tenoučkou vrstvou bílého gessa tak, aby úplně nezanikl vzor, ale zároveň, aby byl podklad dobře "impregnován".


V dalším kroku jsem do spodního levého rohu nanesla přes šablonu opět trochu gessa a dokud bylo ještě mokré, posypala jsem reliéf trochou zlatých třpytek a nechala uschnout na vzduchu. Když bylo gesso těsně před uschnutím, přes voskový papír jsem třpytky do gessa lehce zatlačila, aby opravdu držely na místě. Prostě voskový papír položíte na projekt a lehce přejedete rukou či válečkem. Ale opravdu jemně.




Tady už jsem věděla, že bude projekt nakonec vypadat úplně jinak, než jsem plánovala :-) Ale to nic neměnilo na tom, že jsem tam chtěla mít tyto malé vyřezané "botičky" :-) Také se mi moc líbily akrylátové samolepící "fragmenty", které sem si minulý týden koupila, takže jsem na barevný scrapbookový odstřižek napsala datum narození miminka a přes datum jsem nalepila jeden takový oválný fragment. Přebytečný papír jsem odstřihla.
Teď se omlouvám, ale dost jsem vybírala jednotlivé vrstvy a ozdoby, že jsem zkrátka zapomněla fotit :-) Takže tady je takový polotovar :-)
Spodní vrstvu tvoří kousek gázy, pak zbytek srdíčkové rozetky a ze zlatého papíru jsem si vyřízla ozdobný rámeček. Ta modrá vlaječka je vystřižená z jednoho z papírů z kolekce Love Letters od BoBunny. Nápis "Vítej na světě!" je natištěný na bílém scrap papíru a k přáníčku přicvaknutý sešívačkou. Nakonec jsem se ale rozhodla pro jinou kytičku :-)
Více mi tam pasovala tato papírová kytička od Prima Marketingu, kterou jsem měla v balíčku od ScrapArt a pod ní je bílá krajková kytička. Přáníčko jsem dozdobila zlatými tekutými perlami, dřevěným výsekem autíčka a perličkovými "krucánky". Nakonec jsem ještě ozdoby trochu "pošmudlala" gessem.
A tady už je hotové celé přáníčko včetně detailních fotek.



A v jakém stylu nejraději tvoříte přáníčka vy?


1 komentář

  1. Krásné přáníčko. Moc se mi líbí barvičky, použité techniky a kytička. ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.