PAPER GARDEN ... Reportáž z kurzu Project Life

V sobotu 4.11. se v Ateliéru K1 na pražských Vinohradech konal letošní premiérový kurz věnovaný Project Life (PL) pod záštitou Paper Garden, který jsem si vzala na starosti já :-) Tento kurz měl být jakýmsi úvodem do tvorby těchto krásných alb, a tak byl věnován tématům, jako jsou formáty a úpravy fotografií, plánování a rozvržení stránek, jaké kapsy, jaká alba ... Zkrátka takové ty základy. Ukázalo se, že to bylo více než příhodné, protože skoro všechny účastnice byly v PL nováčky. A jak na kurzu bylo?


Každá z účastnic obdržela balíček materiálu, ze kterého pak mohla své první PL stránky vytvořit. Balíček jsem poskládala tak, aby byl vhodný jak pro začátečníky, tak i pro pokročilejší. Účastnice si pak domů odnášely nejen své první PL stránky, ale také dostatek materiálu na další své stránky.

Balíček obsahoval materiál z e-shopu Paper Garden:
3x scrapbooková čtvrtka 12x12 (UHK Gallery - La JeteeLe Pommier, Piatek 13 - At The Seaside - 02)
chipboardy - výletnáš dennaše rodinaspolu, foťáčkový background (na Paper Garden již vyprodaný), 3x lístkyfoťáčkyšipky
a další (perličky, kovové sponky, hřebíček, rozetky, visačka, štítky).

Balíček jsem samozřejmě nadělila i sobě, abych z něj pro děvčata vytvořila vzorové stránky. Jelikož jsem celý balíček ladila tak trochu do podzimních barev, vybrala jsem si 44. týden roku 2016, který mi ještě ke zpracování zbýval.
Kromě toho, že jsme si povídaly o PL všeobecně, chtěla jsem, aby si děvčata vyzkoušely různé možnosti journalingu. Tak jsem se snažila použít na mé dvoustraně co nejvíce různorodých journalingů, aby se inspirovaly.
Musím říct, že všechny zúčastněné byly moc šikovné a stránky, které tvořily byly krásně sladěné a velmi dobře si poradily i s rozvržením každé stránky. Za dobu kurzu jsme stihly jednu PL stránku, ale byly i výjimky a jedna šikulka si zvládla připravit hned stránky tři. Tady se můžete podívat, jak se holky se svými stránkami popraly.



A tady je pár momentek a nezbytné selfíčko... :-)


Na kurzech Project Life se se mnou budete potkávat také příští rok, nicméně do té doby si můžete přijít zatvořit na některý z dalších scrapbookových kurzů pořádaných Paper Garden.





Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.