Workshop od Papero amo s Paige Evans ...

 ... se konal v sobotu :-) Každá účastnice mi dá jistě za pravdu, že i tento workshop stál za to a já osobně jsem si ho moc užila. Workshop se konal již tradičně na Letné v kurzovně Korálky.cz.
Když se podíváte na tvorbu Paige na jejím blogu, jistě vás napadne, jak je to možné, že na své projekty používá tolik barviček, a přesto její stránky působí tak krásně sladěně. Já si tuto otázku pokládám ještě teď :-) Asi nikdy nepřestanu žasnout nad těmi stránkami plnými barviček, které vnesou do vašeho alba radost, svěžest a zářivé barvičky.
Během workshopu jsme si vytvořili 2 layouty podle Paige. Na všechny účastnice čekal nádherný a bohatý balíček materiálu, ze kterého jsme tvořily. Základ stránky byl vždy stejný a zdobení si pak dělal každý dle svého vlastního uvážení. A tentokrát byly balíčky opravdu bohaté ...
Balíček materiálů a dárek pro každou účastnici od American Craft - písmenka, samolepky a černé popisovače.

Dopoledne se neslo ve znamení trojúhelníčků, růžiček a pravidelných tvarů. Pro první layout jsme používaly fotku o velikosti 3"x3" (tzn. cca 7,5 x 7,5 cm) a ve stejné velikosti jsme skládaly čtverce z trojúhelníčků ... aneb jak říkala Paige "triangle is the best shape of all" (překl. "trojúhelník je nejlepší tvar ze všech").
Layout z "trojúhelníčků".
První hodinu jsme tedy strávily řezáním a stříháním malých trojúhelníčků, které jsme pak na svůj layout použily. Ještě, že jsem si vzala tu řezačku :-) Dalším velkým soustem se ukázalo být samotné vycentrování a zarovnání všech čtverců/trojúhelníčků tak, aby nešly "šejdrem" :-) Některé z nás si to pečlivě vyměřovaly, jiné vsadily na dobré oko :-) No a nakonec jsme stránku ozdobily. Já jsem ještě doma přidala černou nit pod fotku a nápis "Zlatíčko" jsem obarvila zlatou barvičkou Twinklings H2O. Zde je ukázka z procesu tvorby této stránky.
Tvoříme první layout!
Jelikož nám všem zbylo spoooooustu nařezaných trojúhelníčků, ukázala nám Paige, jak z nich udělat další zajímavá pozadí. A myslím, že těch variant by se našlo mnohem více ...

Tak to rozhodně musím vyzkoušet ... A myslím, že s trojúhelníčky se dají dělat i jiná kouzla :-)
Následovala obědová pauza, kterou jsme strávily nakupováním v Papero amo obchůdku a některé také na obědě v Bageterii Boulevard. Pavlínka s Aničkou měly oběd opět na stojáka při prodávání v obchůdku :-(
Odpoledne jsme tvořili layout na kraft čtvrtku a tentokrát jsme se procvičovaly v řezání proužků všech různých šířek. Z nich jsme pak skládaly srdce. Opět byla celkem výzva nakreslit si pravidelné srdíčko :-) Ale vypomohly jsme si ručně vyrobenýma šablonama a dokonce jednu šablonu vyrobila i Paige, protože v našich očích evidentně viděla náznak paniky v okamžiku kdy zavelela, že si máme obyčejnou tužkou předkreslit tvar srdce :-)
Layout z proužků.
Opět je to skvělý nápad, protože když si představíte, že každý scrapbookový papír má dole jeden proužek navíc, tak brzy budete mít těchto proužků požehnaně :-) Takže vytvořit si z takovýchto proužků na stránku pozadí je recyklace jako blázen!! Opět přikládám pár fotek z toho, jak tato stránka vznikala. Obyčejnou tužkou si na čtvrtku předkreslíte obrys srdce a pak již jen v tomto tvaru lepíte jednotlivé proužky barevně (ideálně) sladěných papírů. A je jedno, jestli se budou proužky překrývat shora nebo zespoda. Já jsem to tak nějak kombinovala. Nakonec dozdobíte a je to!! Velmi jednoduché. Navíc si myslím, že takováto stránka nepotřebuje žádné další velké zdobení.
Než začnete proužky lepit, je dobré si je nejdříve do tvaru nanečisto poskládat - zvlášť, když chcete, aby měl podklad jasně danou barevnost.
Zde jsou ještě detaily hotové stránky.
Detaily hotové stránky. Doma jsem přidala ještě zlaté cákance.
Na závěr bych chtěla poděkovat Aničce a Pavlínce za další krásný workshop a už se moc těším na podzim na další. Anička jako vždy profesionálně tlumočila z angličtiny do češtiny, takže i scrapženy jazyka anglického méně znalé nebyly o nic ochuzené.

A na závěr jedna moje s Paige :-) Všiměte si, jaké má Paige nádherné zuby ... to je určitě proto, že má za manžela zubaře :-DD
Tvoříme s úsměvem!
Monika

4 komentáře

  1. Krásné stránky a tedy ten balíček je něco, závidím :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za článek. Pro mě, jakožto pracující o víkendy je jakákoliv víkendová akce pasé, ale ráda si prohlédnu alespoň fotky. Srdíčkovou stránku podle Paige už mám hotovou cca měsíc a na trojúhelníčky se brzy chystám, má naprosto úžasné layouty a ta barevnost v kombinaci s jemností mě nepřestane bavit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.