December Daily 2017 - část 1/4

Letos jsem se rozhodla poctivě zdokumentovat celý předvánoční čas a dnes vám ukážu první stránky z mého alba - konkrétně prvních šest dnů, protože jsem se rozhodla rozdělit články právě po šesti dnech, takže vás čekají celkem čtyři příspěvky o mém December Daily (DD).

Zvolila jsem formát 6x8 a kombinuji kapsy a volné stránky. Letos jsem se přímo zamilovala do kolekce December Days od Pinkfresh, takže tato kolekce byla pro můj DD jasnou volbou. Celou kolekci jsem pořídila u Charlotty na Scrapylife. A bez mé Canon Selphy, bych se do tohoto alba ani nepouštěla, protože při představě, že si budu každý den nebo obden posílat do fotolabu 3 nebo 4 fotky, tak "to bych se na to vyprdla, Velebnosti" :-)



Titulní stránka je velmi jednoduchá. Tento papír s vločkami je asi můj nejoblíbenější. Na něj jsem nalepila zlatým písmem nápis "NÁŠ ADVENT" a přidala letopočet. Úvodní stránku jsem doplnila chipboardem stromečku od Nemravky.



V albu mám čtyři záložky a to rozdělené dle jednotlivých adventních nedělí. Záložky jsem vyřezala na Big Shotu a štítky jsem napsala na psacím stroji. Každá stránka je pak z velumu.




Z druhé strany úvodní fotky jsem napsala pár řádků o tom, proč jsem se rozhodla letos December Daily zpracovávat, ale myslím, že to ani není důležité. U tohoto alba je to více než jasné ... Ale originální myšlenou Ali Edwards, která je "matkou" DD, bylo, že vždy ve svém předvánočním albu bude mít svůj "Reason why ...".


A teď jdeme na jednotlivé stránky. Vždy se snažím dělat strany oboustranně ... ale myslím, že ne vždy to vyjde. Taky jsem zvolila takový průhled přes acetátovou fólii. Uprostřed je z obou stran PL kartička ještě z loňského prosincového PL kitu a na fólii jsem bílou křídovou fixou nakreslila motiv šipek. 

 
A z druhé strany ...


Jelikož celé album začínám od 1. prosince, první fotkou je adventní kalendář, který jsem letos pro Marťu zpracovala. Pytlíčky, ramínko i papírová vločka jsou z IKEA. Obrázek jsem opět podlepila stejným papírem jako je na titulní stránce a na kraj nalepila jeden z výseků z kolekce December Days.


 Z druhé strany je chipboard a má oblíbená nitka ...


A je tu stránka z 1. dne. Použila jsem kapsu o rozložení 2x 3x4 a 1x 4x6. Samozřejmě jsme dělali adventní svícen a v noci ze čtvrtka na pátek jsem Marťovi pytlíčkovala ten adventní kalendář. V rámci celého alba (až na malé výjimky) budu používat chipboardová čísla od Wycinanky z Paper Garden.



Druhý prosincový den byl zvláštní tím, že jsem místo Míši lektorovala kurz Kalendář 2018 a bylo to moc příjemné a děvčata byla strašně šikovná.




Tady jsem jako "rozdělovátko" použila zlatou přízi, která je podobné tloušťky jako bavlnka, ale jako jsou tam ty zlaté nitky, tak se to moc dobře nešilo.


A tady už je velumová stránka 1. adventní neděle. Uprostřed stránky je dřevěná ozdoba z kolekce od Pinkfresh a stejně tak číslo jedna je také z této kolekce. Samolepící písmenka jsou od Papero amo.


Tady jsem si trošku vyhrála s číslem dne, protože jsem ho "zašila" do velumové hvězdičky a přidala jsem tam trochu flitrů. Jeden cíp hvězdy jsem pak proděravěla a zavěsila na kroužek alba. V tom jsou tato D-ring alba skvělá - můžete si tam dát, co je libo.



Na 1. adventní neděli jsme samozřejmě zapalovali svíčku a dělala jsem inventuru balicích papírů.


Čtvrtý den, neboli pondělí, byl také na zážitky bohatý. V Obecním domě jsme s Kühnovým smíšeným sborem natáčeli novou verzi Státní hymny. Bylo to super.


Podle toho, co nám k tomu povídal předseda Českého olympijského výboru, tak jsme měli pocit, že touto verzí hymny tvoříme dějiny českého národa :-) No a nemohla chybět moje nová zimní andělka, kterou jsem koupila tady u nás v jednom malém obchůdku s děkoracema. Mám jí na klíčích, protože Elenka (neteř) mi zabavila můj přívěsek ze ZOO - malou plyšovou žirafu :-) 


 
Z druhé strany této kapsy již začíná pátý prosincový den ... Mikuláš. A jelikož se toho v tento den stalo hodně (dostala jsem od Marti nádherného ve škole vyrobeného andělíčka, Marťa objevil ve vánoční krabici s dekoracemi a ozdobami santovskou čepičku se svítícími hvězdičkami a samozřejmě jsme vyrazili na Mikuláškou), tak jsem tomuto dni věnovala hned dvoustranu.


Číslo "5" jsem tentokrát nalepila na fólii a pod to jsem napsala text básničky, kterou Marťa recitoval Mikuláši (ano, bylo to trapně "Mikuláš, ztratil plášť ... :-) ). Ve spodní části jsem poskládala takovou borduru z různých výseků a celé jsem to přešila na stroji.

 
Výseky jsem si nejprve lehce přilepila pomocí Glossy a pak jsem šila - jinak se mi to všechno rozlézalo :-)


Fotka z Mikulášské má svou vlastní stránku. Na bílý papír jsem nalepila vyřezané vločky (rovněz z bílého papíru), doprostřed stránky jsem nalepila fotku a nad to abecedou ze sady December Days slovo "MIKULAS" (bez diakritiky - na to nemám sílu). V pravém spodním rohu je pak čtvereček s kruhovým výřezem uprostřed, ze kterého kouká kousek čertovy kůže. Tu dostali rodiče a když jí pohladí, tak se může zjevit čert.






Z druhé strany je také volná stránka, kde jsem z trojúhelníčků udělala v pravé části pozadí, nalepila číslo "6" a přidala dvě fotky z toho dne. Texty jsou psané na stroji. Obě stránky jsem slepila k sobě a mezi ně proužek fólie, kterou jsem proděravěla a zavěsila na vazbu alba.


Takže to bylo mých prvních šest dní z prosincového alba a mezitím samozřejmě poctivě každý den zpracovávám další. Zatím mě to moc baví ... tak doufám, že mi to vydrží až do Štědrého dne.


Krásný advent!

Monika



















4 komentáře

  1. Nádherné! Ta vellumová hvězdička je kouzelná! Tuhle kolekci jsem si taky zamilovala. DD letos dělat nebudu, ale myslím, že příští rok taky neodolám.

    OdpovědětVymazat
  2. Moni, paradni!! Jsi fakt dobra, kolik toho mas!! A ta kuze, no fuj! :) nasi si takhle vymysleli metlu, pul roku jsme kolem ni chodili s bratrem obloukem .. pak se me chtel zbavit a zjistil, ze to nefunguje :) jana b.

    OdpovědětVymazat
  3. Mončo, jedním slovem BOMBA! Určitě se budu u tebe inspirovat, jsi moc šikovná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.