PAPER GARDEN ... Reportáž z kurzu Kalendář

Dnes pro vás mám speciální reportáž z prosincového kurzu s Paper Garden s názvem "Kalendář", který se konal 2. prosince 2017 pod mým vedením. Pokud jste se některých kurzů zúčastnit nemohly, tak nesmutněte ... dnes vám tu kurzovou atmosféru přiblížím a zavzpomínáme, jak že jsme se to se všemi těmi šikovnými děvčaty měly. My v Paper Garden totiž na kurzy s vámi moc rády vzpomínáme!



V předvánočním období jsme si pro vás připravily kurz, na kterém jste si mohly vyrobit stolní kalendář, protože si myslíme, že ručně vyrobené a s láskou darované kalendáře z vlastních fotek jsou naprosto úžasným dárkem pro jakéhokoli člena rodiny. Na účastnice čekal krásný balíček materiálu a jelikož jsme kalendář tentokrát vyráběly technikou mixed media, byla zde jistá šance, že si trochu "ušpiníte" ruce.


Krok za krokem jsem vás provedla výrobou celého kalendáře - od nařezání papírů, přes aplikaci gessa a strukturovací pasty, kdo chtěl, mohl přidat trochu barvy, a nakonec jsme vytvářely jednoduchý layout, který ještě umocnil krásné fotky v kalendáři.


Základem úspěchu byla dokonalá organizace a přehled o jednotlivých měsících. Zpracovávat najednou celý rok totiž vůbec nebylo jen jednoduché.


Posledním krokem bylo poskládat a ozdobit každou stránku ... V této fázi jsme používaly nejrůznější materiál, např. krajku, různé mřížky, gázu, nitě, nařezané či natrhané proužky papírů a samozřejmě různé výseky, chipboardyrozetkyperličkyflitry apod.



Nakonec jsme všechno stihly ve vymezeném čase a přestože na začátku chtěly některé dámy vyrobené kalendáře darovat, nakonec se rozhodly si kalendář nechat samy pro sebe. A není divu! Kalendáře byly opravdu povedené .. zkrátka radost pohledět. Zde je ukázka stránek z některých kalendářů ...


Kurz jsme si rozhodně užily a vy se zcela jistě můžete těšit na podobný předvánoční kurz i v příštím roce. A nakonec nesmí chybět jedna skupinová fotka.


Moc ráda jsem vás, dámy, poznala!

Monika


Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.