Vzpomínky na Egypt - album

Krásnou neděli! Nevím, jak vy, ale s blížícím se koncem června jsem stále víc a víc naladěná na naše letošní naplánované dovolené, a tak bylo načase začít zpracovávat také loňskou dovolenou, kterou jsme strávili v říjnu v Egyptě. A letos letíme znovu! A ačkoliv jsme strávili týden uvnitř resortu a každý den měl víceméně stejnou náplň (snídaně, moře, oběd, aguapark/bazény, večeře), fotek se mi sešlo hodně a bylo složité vybrat ty nejlepší. Ale nakonec se to podařilo a tak pomalu lepím ... A dnes vám ukáži první čtyři stránky.
Jedny z fotografií, které si rozhodně zaslouží zvláštní pozornost, jsou ty z dovolené. A tak aby mi zbytečně "nekynulo" PL album, rozhodla jsem se scrapovat dovolené do zvláštního alba a to konkrétně do formátu 8,5 x 11. Na dovolenou v Egyptě jsem vybrala letní kolekci Sunshine od Piate Trzynastego, která nejen, že je krásná barevně, ale obsahuje i roztomilé motivy na vystřižení a vašim stránkám vtiskne tu pravou letní náladu.
Jako první jsem vytvořila titulní stránku k této dovolené. Použila jsem na ní scrapbookový papír SUNSHINE - 02, a to tu stranu, na které jsou vyobrazené citróny. Chvíli jsem koumala, co s ní, a nakonec jsem jako podklad zvolila žlutou jednobarevnou čtvrtku, na kterou jsem nalepila pruh z tohoto papíru, přidala kruhovou fotku a celé jsem to obšila černou bavlnkou. Ze zbylé části papíru jsem vystříhala zbylé lístečky, větvičky a citróny a ty jsem pak dolepila ještě na horní a spodní část stránky. Některé lístečky a citróny jsem podlepila 3D čtverečkama, aby udělaly takový plastický efekt. Přidala jsem pár cákanců v barvě stránky, nalepila nápis a přidala ještě samolepku a chipboard letadýlka.


Na další stránce jsem chtěla krátce zrekapitulovat hotel a místo. Jako podklad jsem vybrala papír SUNSHINE - 01. Na text jsem tentokrát udělala obálku a do ní jsem zasunula kartičku. Na jedné straně je text, na druhé další fotka. 
I když minulé stránky z dovolených jsem zpracovávala do kapes, tentokrát jsem zvolila tu variantu, že stránky jsou vždy zadní stranou slepeny k sobě a je mezi ně vložen proužek z průhledné fólie, který jsem proděrovala a stránky zavěsila do kroužku na tyto acetátové proužky.
Po pravé straně fotek mi zbylo ještě docela dost místa, tak jsem tam nalepila širokou washi pásku s motivem zlatých mušliček a dopsala jsem název hotelu. 
Texty píšu většinou na psacím stroji, protože je to k přečtení a prostě se mi to písmo na psacím stroji líbí více než můj rukopis. Visačku jsem pak ozdobila vlaječkou, výsekem listu a štítkem s nápisem.

Nakonec jsem se rozhodla fotky z dovolené rozdělovat podle toho, zda je to u moře, u bazénu nebo pod vodou. Z prvního dne jako takového jsme zase tolik fotek neměli, a tak jsem stránku z prvního dne dělala spíše ve stylu scrapbookové stránky.

Na stránku jsem vybrala papír SUNSHINE - 05. A tentokrát jsem udělala "špagátové" pozadí. Do horní části papíru jsem si po stranách ledabyle vypíchala dírky a pak jsem jimi jen provlékla černou bavlnku. velmi efektní a rychle zaplněná stránka.




Zatím poslední stránka je konečně od moře. Tento resort, kam jezdíme, se rozkládá podél jedné zátoky, kde je moc hezký korálový útes a pozvolný vstup do moře. Děti tam mohou dovádět celé dopoledne a nemusíme se o ně bát. Na stránce je jen pár fotek, text a vystřihávaný motiv dívky, co sedí u moře.




Tak to byla první část mého alba a jak mile album dokončím, přidám další stránky a těšit se budete moci také na video.

Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.