Jak jsme scrapovali s Paige

Bylo nebylo ... v jednom hlavním městě ... okolo 19. hodiny večer, v Café Kolíbka v Řeznické ulici ... slovo dalo slovo a najednou tu byl nápad, vypravit se v září na workshop s Paige Evans do německého Ebernu. A když se sejde "skvadra" takových skvělých, scrap-nadšených duší jako je Janča B., Dianka M. a Míša S., tak je předem jasné, že o zábavu a skvělou atmosféru nebude nouze.

Z Prahy jsme vyrazily již v pátek s noclehem na Statku Bernard, který nám tam domluvila Dianka u svého rodinného příbuzného (za což ještě jednou moooc děkujeme!!!). Statek vypadá (podle internetu) moc nádherně ... škoda, že jsme ho viděly jen za tmy :-)

Páteční cesta z Prahy byla tak trochu na "dlouhé lokte". Byla jsem domluvená s Míšou a s Diankou, že je vyzvednu v 18:00 na Smíchovském nádraží - tam "za zastávkami autobusů u autobusového parkoviště" ... Míša to ale na Smícháči vůbec neznala a tak se s Di domluvily, že Di na ní počká v 17:55 "v metru na perónu" a půjdou nahoru spolu ... Na místo jsem dorazila asi v 17:45 a zaparkovala jsem kus za Smíchovským nádražím (tam, kde se smí parkovat). V 17:56 mi přišla ustaraná zpráva od Míši: "Už odjely 2 metra a Dianka nikde!" No nakonec odjelo asi 12 vlakových souprav, než jsme zjistily, že Dianka místo na Smíchovském nádraží čeká Na Knížecí :-) Ale nakonec jsme se přeci jen dohledaly a jely jsme vyzvednout Janču. Místo v 18:30 jsme sice Janču vyzvedávaly v 19:30 (v autě jsme se zapovídaly a nějak jsme zapomněly vyjet z tunelu tím správným výjezdem), ale což ... nevadí ... to zpoždění doženeme.

Že jsem se velmi mýlila mi došlo záhy asi po 10 minutách, co jsme vyjely, protože začal neuvěřitelný slejvák. No co vám budu povídat - řízení ve tmě a za deště není žádná hitparáda. Celou cestu jsem spoléhala na svou věrnou přítelkyni "navigaci" a jak se později ukázalo i Dianka byla v roli navigátorky spolehlivá a přesná. Ovšem mým doposud nejhorším řidičským zážitkem bylo couvání ze špatné odbočky zpátky na kruháč, při čemž se mi potily i kořínky u vlasů ... navíc byla tma jak "v jeskyni" a stále vydatně pršelo ... Ale bylo to okolo půl desáté večer, takže tam skoro nikdo nejezdil a navíc ta odbočka z kruháče měla jeden odstavný pruh navíc, tak se to dalo ...

Ale i po všech těch útrapách na cestě jsem konečně dorazily na Statek Bernard, vyčerpáním jsme padly na lavice v restauraci a zhruba o 45 vteřin později jsme již měli přes sebou "předobjenanou" večeři, kterou Dianka, po neúspěšných pokusech o telefonický kontakt restaurace, objednávala u svého příbuzného přes Messengera. Já byla úplně vyždímaná, hlava mi třeštila a tak jsem z večeře snědla tak 2/3 ... tááák strašně jsem se těšila do postele, že už jsem ani na jídlo neměla pomyšlení.

Byly jsme ubytované v hezkém, čtyřlůžkovém pokoji a po uvedení našich těl do stavu akceptovatelného pro večerní sezení jsme ještě chvilku klábosily a těšily se na zítřejší den.

Ráno nás čekal budíček v 6 hodin ... o 40 minut později jsme již seděly v autě a mířily jsme směr Ebern. Na poslední benzínce v ČR jsme doplnily palivo nejen do auta, ale také jsme vzaly za vděk "pumpařské" kávě a balenému croissantu a sušenkám ... V 9 hodin jsme vítězoslavně zaparkovaly na malém parkovišti u nádraží v Ebernu ... 


... o 30 minut později jsme se již šinuly k místu určení. Po cestě jsme začaly potkávat dámy/ženy/dívky se stejnými scrap taškami, a tak nám bylo jasné, že jdeme správným směrem. Byly jsme na místě hned mezi prvními a k našemu milému překvapení jsme měly místa všechny pohromadě a začaly jsme si vybalovat své scrap zásoby. Samozřejmě nesměla chybět čokoládová vzpruha na celý den :-)


Na každém místě již byl připraven podklad s vyobrazenými layouty a také památeční "odznáčky" se jménem každé účastnice. Zase mám další do sbírky ...


A tady už jsme připraveny i na nejhorší ... (jak moc to bude pravda jsme v tu chvíli ještě vůbec netušily).

Míša zamyšleně upíjí ze svého čaje, Dianka se rozplývá nad svým scrap odznáčkem a Janča má plnou pusu čokolády či čeho ... neee, nemůžeš mě fotit, když jím!!! :-)
Krátce před 10. hodinou dorazila i Paige s obrovskou krabicí připravených balíčků a také s obrovskými krabicemi "scrap obchůdku", na který se pak všechny německy mluvící účastnice kurzu vrhly jak neřízené střely a v obchůdku se přehrabovaly ještě v 10:17 ... My jsme jen nevěřícně seděly a bezmocně hleděly jedna na druhou a na Paige, která jen tiše stála u dveří a sledovala dění okolo krámku. (Ano, přesně tento okamžik budiž námětem na zlepšení pro organizátory na příště.)

Balíček materiálu byl opravdu bohatý. Jednalo se o novou kolekci z dílny Paige Evans a Pink Paislee s názvem Take Me Away. V balíčku bylo především spoustu papírů 12x12, které vůbec nemám šanci spotřebovat. Myslím, že stránky podle "Paige" návodů budu stříhat ještě příští rok.



4 layouty za 6 hodin


... tedy vlastně za 5 ... když počítáme cca 20 minut na oběd, 20-ti minutové zpoždění na začátku a skončily jsme taky asi o 20 minut dříve ...


Náš úplně první počin byl takový trošku "mixed media", přičemž poskočilo srdíčko naší Míši :-) Měli jsme jednu ze stránek "pocákat" bílými cákanci ... :-) Stránku jsme pak odložily stranou, aby uschla. Tím jsme s mixed mediema skončily :-) ... Načež Paige nám ukázala, jak bude pak výsledná stránka vypadat a utrousila, že pokud budeme mít mezi layouty čas, tak si můžeme v průběhu kurzu začít vystřihávat květinové designy z vybraných papírů, které budeme na ten poslední layout potřebovat. No když bych tušila, co nás čeká za fofry, tak bych asi chvilku pochybovala o jejím zdravém rozumu.


Layout ze "Siluetky"


Tento layout je naprosto nádherný a jeho tvoření jsem si maximálně užila. Obdivuji všechny ty velké layouty, kdy je použito pozadí vyříznuté na plotru a nyní jsem si to mohla osobně vyzkoušet, protože Silhouette nevlastním (zatím :-)).



Nejdřív jsem se děsila toho, jak budeme vystříhávat ty lístečky, ale v balíčku byla šablona, podle které jsme si lístečky stříhaly. Takže to nakonec byla docela pohoda a šlo to jak po másle.


Takové pozadí už pak nemusíte skoro zdobit a stačí i malá fotka, která nechá to pozadí vyniknout. Tento layout jsem v této podobě stihla již na kurzu.






Po dokončení tohoto layoutu byla - k našemu velkému překvapení - vyhlášena obědová pauza. Takže se všichni vrhly do kuchyňky, aby tam ukořistily něco z pochutin, které každá účastnice přinesla. Můj obědový talíř vypadal asi takhle:


Po obědě jsme i my využily prázdného prostoru u obchůdku a zakoupily jsme pár drobností, které Paige přivezla. Já jsem si konkrétně koupila rollovací razítko z kolekce Take Me Away (4 EUR), sadu papírových výseků ze stejné kolekce (5 EUR), puffy samolepky z kolekce Citrus Twist od Pinkfresh Studio (3 EUR) a balíček složený z různého materiálu od Pinkfresh Studio a Studio Calico (12 EUR).


Vyšívaný a trhaný layout


Po obědě jsme začaly pěkně z ostra! U tohoto layoutu jsem si nebyla vůbec jistá, jak ho zvládnu za ten kurz dodělat ... No nakonec jsem to zvládla :-) Tu detailnost a dokonalost vyšitých srdíček doplňují "nedbale" natrhané papíry. (Slovo "nedbale" je v úvozovkách, protože při trhání papírů jsme přišly na to, že to vlastně není žádná sranda papíry "SPRÁVNĚ" natrhat :-)).



Na jedné ze čtvrtek byla předkreslaná tato 2 srdce, která jsme si po obvodu "propíchali" a pak jsme je obšívali bavlnkou. Já jsem (po vzoru Paige) zvolila více barev pro jejich obšití. A obšívaly jsme opravdu dlouho ... zatímco naše německé kolegyně dělaly dírky zhruba s 2 cm odstupy, my jsme poctivě "píchaly" v malých mezerách a pak se nám to vymstilo ... Na druhou stranu nedokážu si představit, že bych to vyšívání odflákla a už vůbec si neumím představit mít tam 2 cm stehy.






Kromě journalingu jsem tento layout stihla v této podobě již na kurzu.



Proužkovaná


Tento styl layoutu je pro Paige velmi typický ... spotřebujete tím totiž naprosto všechny odřezky, které vám z papírů mohou vzniknout. My jsme v tomto případě použily takové ty odstřihávací proužky u každého papíru, který jsme měly v balíčku.





Layout sám o sobě opět není potřeba moc zdobit. Doma jsem zase dopsala journaling.



Po dokončení třetího layoutu už nám z čela kapal pot a před očima se nám míjely proužky papírů, ale byly jsme odhodlané to nevzdat a tak jsme se rovnýma nohama vrhly do posledního layoutu.

Romantický, plný květinek



Tento layout vypadá na první pohled velmi pracně, ale ve skutečnosti se skládá jen z pár vystřihaných květinových motivů. Je to zase další skvělý způsob použití designových papírů. Já se k tomuto typu layoutu určitě ještě někdy vrátím.





Na layoutu jsou použité dřevěné výseky, chipboardy, zlaté sponky, knoflíčky a pěnové nápisy ... Zkrátka od všeho v balíčku trochu. Doma jsem k tomuto layoutu dopsala journaling a dozdobila pár knoflíčkama a pěnovýma srdíčkama. Musím ale říct, že bych tento layout stihla dokončit již na kurzu, ale z nějakého (pro nás nepochopitelného) důvodu se všechny německé scrap dámy začaly okolo 15 hodin zvedat a odcházet. My jsme jen nevěřícně koukaly na hodiny ... jako kurz končí až v 16 hodin, ne???






TÁÁÁÁK!!!!  A HOTOVO!!! 

A nakonec nesměla chybět naše společná fotka s Paige ...


A pro mou maličkost ještě jedna "sólo" fotka ... A tady je důkaz, že Paige v Praze skutečně loni byla :-)


A co říci na závěr? Že jsme si to maximálně užily i přes ty hrozné fofry na kurzu a že jsem pokořila svůj osobní rekord v počtu vytvořených layoutů za jeden den. Ale byla to skvělá zkušenost a kurz s Paige rozhodně patří ke kurzům, na které vzpomínám nejraději. Domů jsme se vracely plny zážitků a dojmů, o kterých si budeme ještě dlouho vyprávět.

Jak na náš výlet vzpomínají Janča B., Dianka M. a Míša S. si můžete přečíst na jejich stránkách.





6 komentářů

  1. Moni, skvele napsabo, pripomnela jsi mi dalsi detaily naseho skveleho vyletu. A vubec si neoamatuju, ze jsi tolik fotila! Kdy jsi to stihla? :D tvoje provedeni LO je precizni, nemuzu si vybrat, ktery se mi libi nejvic, mozna, zr dokonce ten proklety vysivany! Diky za vse. Di

    OdpovědětVymazat
  2. Monika, krásne napísané a vskutku skvelé projekty! Len ticho závidím, ale doprajem ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, krásné layouty!
    A je skvělé, žes nescrapla jenom Marťu, ale udělala jsi nádhernou stránku i se svýma fotkama!

    OdpovědětVymazat
  4. korinky ... tak ty opravdu pobavily! báječné!

    OdpovědětVymazat
  5. Moni, nááádherné!! A ten prožkouvaný - aaach :-)) Zítra si přečtu blog Dianky a Míši, dnes jsem zvládla jen tvůj a Janči. Muselo to být parádní a jsem ráda, že jste nám to na svých blozích zprostředkovaly ;-) Těším se na layouty naživo ;-) Sonča ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moni paráda ... nevím, co je lepší, jestli skvělý článek nebo nádherné layouty ... jsem si to skoro užila s Vámi ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.