RAZÍTKOVÁNÍ S GELATOS OD FABER CASTELL

Při výrobě jednoho z deníčků v minulém článku jsem použila gelové razítko z metalické sady Gelatos Mix & Match. Je to krásná ornamentální květina a já jsem chtěla, aby otisk razítka byl pěkně barevný a veselý. A tak jsem si řekla, že zkusím razítkovat právě s Gelatos. Našla jsem pár tipů na internetu a pak jsem je zkoušela v praxi. A tady je výsledek a následně postup a pár postřehů :-)
A teď jak na to ... Pro razítkování s Gelatos potřebujete silikonové/gelové razítko případně jiné razítko, na kterém to odzkoušíte - mně se nejvíce osvědčila právě silikonová nebo gelová razítka (viz dále). Dále Gelatos a Mister/Mini Mister.
Razítko nejdříve trochu postříkáte vodou z Misteru - mně se nejvíce osvědčilo 2x stříknout ze vzdálenosti cca 30-40 cm - aby se voda skutečně hodně rozptýlila.
Potom vezmete vybrané barvy Gelatos a razítko jimi nabarvíte podle vašeho uvážení. Asi nejlépe je použít takové krouživé pohyby. Gelatos budou s vodou hezky reagovat a jakoby se "rozpouštět" a tím pádem se zachytí na razítku.
No a takto vypadal můj vybarvený obrázek (je zde použito 5 barviček). Pak jsem nabarvené razítko ještě 1x až 2x postříkala vodou z Misteru a šlo se razítkovat.

Výsledný otisk razítka je krásně barevný a navíc je i tak trošku "plastický", protože Gelatos se zachycují i v mezerách razítka, takže sem tam je v otisku té barvy více. Doporučuji pak výsledný obrázek ještě 1x přestříkat vodou z Misteru z větší vzdálenosti (jen ho jakoby prohnat vodní mlhou), aby se barvy zafixovaly (podobně jako u Perfect Pearls).
 Tady již vidíte rozdíl mezi otiskem razítka, když použijete méně vody a více vody. Schválně - který je který? :-D
Tady jsem zkoušela použít na razítkování s Gelatos cling razítko vločky od Kety (ty horní otisky) a jak vidíte, moc se mi to nedařilo. Dole je narazítkovaná vločka opět silikonovým razítkem a je vidět, že ten otisk je přesnější a lepší. Ale doporučuji každé razítko vyzkoušet - když to na jednom cling razítku nefungovalo, tak není vyloučeno, že to nebude fungovat na jiném :-)
Děkuji za nakouknutí a budu ráda, když mi napíšete, jak se vám razítkování s Gelatos dařilo, případně jaké používáte další vychytávky či oblíbené techniky s Gelatos.

Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.