Vánoční stromečky trošku jinak ...

Když Olga Helge na blogu Papero amo představovala další z DIY projektů, kdy vyrobila originální "provázkové" vánoční stromečky, tak mně tento nápad velmi nadchnul. Vrhla jsem se tedy hned do zkoušení.

Zkoušela jsem začít stromečky omotávat jak zespodu, tak i shora a ta varianta shora mi přišla lepší. Provázek k sobě hezky pasoval a nevznikaly mezery, takže jsem ani nemusela provázky shrnovat k sobě. Jako karton jsem použila rozstříhanou krabici od Sunaru :-) Na obrázku vidíte zadní stranu stromečku. Kousek provázku jsem přilepila zezadu doprostřed a pak jsem od té špičky začala omotávat. Musíte si ten provázek zezadu přidržet než uděláte 2 nebo 3 otočky a pak už to jde samo.

Omlouvám se za kvalitu fotografií - fotila jsem to večer jen při lampičce :-)
Jakmile máte usazený začátek, můžete vesele omotávat až do konce. K lepení jsem použila lepidlo PVA. Posloužilo výborně.
Tady už vidíte, jak jsem stromeček na zadní straně zakončila. Snažila jsem se vždy, abych měla poslední obrátku na zadní straně a pak jsem jen konec provázku s troškou lepidla zastrčila pod ostatní provázky.
 A tady už je celý stromeček zepředu.
Celkem jsem vyrobila 4 stromečky a udělala jsem z nich jednoduchá přáníčka. Věřím, že udělají radost.

Děkuji za nakouknutí.










Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.