Project Life DIY - 3D kartička s okénkem

Tento článek jsem psala jako host na blogu Papero amo - děkuji za tu šanci, holky :-)

Nevím jak vy, ale pokaždé, když zasednu k pracovnímu stolu a mám se pustit do tvoření dalšího týdne mého PLka, tak první věc na které se „zaseknu“ .... je titulka J Mé tvořivé já volá po změně a už nechce stereotyp „razítko – washi páska – samolepka“ :-) A tak jsem hledala jsem nějakou inspiraci, jak své titulní stránky ozvláštnit. A tak vám dnes ukážu, jak si jednoduše vytvořit takovou 3D titulní kartičku s okénkem. Okénko je samo o sobě krásné a ozdobné, a my ještě použijeme pěnová písmenka, neboli „thickersky“ – jak jim říkám :-) Ale není nutné takovouto kartičku použít jen na titulní stránku – každý ji může použít dle své fantazie.


CO BUDEME POTŘEBOVAT:

  • bílou (či jednobarevnou) kartičku o velikosti 4x6 nebo 3x4 (základová kartička)
  • barevnou scrapbookovou čtvrtku či kartičku (takovou, aby se vám barevně hodila k danému týdnu) – oříznutou jakoby o číslo menší, než je jednobarevná základová kartička
  • zakulacovač rohů
  • pěnovou abecedu = „thickersky“ – 2 barvy (jedny neutrální barvy jako pozadí, druhé výraznější pro vyniknutí nápisu)
  • vyřezávací šablony na okénko (je jedno jaký bude mít tvar – kolečko, čtvereček, srdíčko ...) + Big Shot (či jinou vyřezávací mašinku)
  • pěnová 3D kolečka/čtverečky
  • washi pásku (pro přichycení vyřezávacích šablon a kartiček)
  • drobnosti dle vašeho uvážení na následné dozdobení kartičky (razítka, inkousty, ozdoby ...)

Základní pomůcky.

POSTUP:

1. Na barevnou kartičku si umístíme vybranou vyřezávací šablonu do míst, kde chceme mít okénko. Vyřezávací šablonu si přichytíme kouskem washi pásky, aby se nám okénko „nehnulo“ a projedeme Big Shotem (vyříznutý tvar si schovejte pro další použití na své projekty).
2. Pak si kartičku s vyříznutým okénkem umístíme na základovou kartičku a obyčejnou tužkou si na té spodní kartičce vyznačíme, kde bude okénko – abychom věděly, kam máme umístit nápis a kde pak bude pozadí. Horní kartičce zakulatíme rohy.
3. A teď už to chce jen trochu trpělivosti J Do vyznačeného okénka umístíme titulek/nápis z výraznějších písmenek – ať už to bude číslo týdne nebo jiné slovo. No a potom oblepujeme náš titulek těmi druhými písmenky do takové „koláže“. Také si na základovou kartičku vyměřte a nalepte samolepící 3D kolečka/čtverečky, abyste pak na ně měly místo a nezalepily si to místo koláží z písmenek. Vygumujte si rámeček, který jste tam tužkou naznačily.




4. Když máte hotovou koláž z písmenek, je na čase ozdobit horní kartičku. Tu ozdobíte dle své fantazie. Ozdobenou kartičku nalepíte na připravená 3D kolečka/čtverečky a je hotovo! 

Pár tipů na závěr: Pokud šetříte ve svém PL místo a nechcete „tlusté“ kapsy, nemusíte dělat koláž z pěnových písmenek, ale z obyčejných samolepících písmenek. Když už máte vypotřebovanou nějakou abecedu, krásně tak využijete zbytek nepotřebných písmenek nebo písmenka, která se v našich slovech moc nevyskutují – g, f, y, w. Můžete také hlavní titulek udělat v bílé barvě a koláž poskládat z barevných písmenek – rovněž tak upotřebíte nevyužitá písmenka. A že nemáte vyřezávací šablony a Big Shot – nevadí … titulka může být na čisté kartičce bez okénka – jen písmenka okolo nápisu poskládáte do určitého tvaru.

Tak jsem zvědavá na vaše 3D titulky.

Díky za nakouknutí.

Monika

Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.