PL - 51. týden 2017, aneb Vánoce jsou tady

Zdravím vás v roce 2018 a přináším vám další inspiraci, kterou jsem vytvořila pro Paper Garden!

Většina z nás se již zaběhla do staronových zajetých kolejí denních povinností (ale doufám, že i radostí) a po vánočních svátcích již není ani památky. Snad jen poslední zbytky nedojezeného cukroví, napůl vypálená svíčka nebo zapomenuté vánoční dekorace, které čekají, až je někdo poklidí do krabice k ostatním vánočním pokladům ... alespoň tak to vypadá u nás. A tak já se na chvilku vrátím do toho vánočního týdne a ukáži vám, jak jsme jej prožili a jaký byl náš Štědrý den.

Když jsem zpětně probírala a upravovala fotky k 51. týdnu 2017, propadala jsem chvílemi panice, protože všechny fotky byly strašně tmavé a nevalné kvality (přeci jen nedostatek světla dělá divy). A tak přesto, že asi po 125 letech mám fotku celé naší rodinky u vánočního stromku, z její kvality příliš nadšená nejsem a za rámeček si jí rozhodně nedám. Ale i o tom je Project Life a fotky se dají značně “vytůnit”, a tak jsem i já “tůnila” a snažila se je nějakým způsobem zachránit. Tak se podívejte, jak to nakonec s mojí vánoční dvoustránkou dopadlo.


51. týden 2017 - dvoustrana

Na celou dvoustránku jsem použila kartičky od Family Portraits - sadu Merry & Oh So Bright 1 (měla jsem 2 balíčky, abych mohla kartičky používat z obou stran) a krásně mi na celou dvoustranu vystačily.


Levá strana
Na levé stránce jsem tentokrát zachytila události, které se udály v průběhu týdne a daly by se považovat za takové běžné momenty. Celý týden se totiž chodilo do práce a do školy.




Jako titulní kartičku jsem zvolila tu s malými stromečky, doplnila číslem týdne ze zlaté chipboardové abecedy a do horní části jsem nalepila zlatý bordurový proužek z průhledných samolepek TAPE od Family Portraits a pak také průhlednou samolepku "christmas time". Přidala jsem ještě pár červených enamelek a datumy tohoto týdne.


V pondělí jsme měli poslední pražský Scrapsedánek v roce 2017 a tak jsme to řádně oslavily svařáčkem a Trdelníkem na trzích na Václavském náměstí. Na fotku jsem nalepila další průhlednou samolepku - tentokrát bílou a vystřihla jeden stromeček z druhé kartičky. Na pravou stranu kartičky jsem přilepila šňůrku z flitrů.


Samozřejmě nemohlo chybět zdobení stromečku. I tady jsou použité zlaté bordurky a jeden bílý samolepící stromeček. Na journalingovou kartičku jsem napsala nápis průhlednou abecedou od Family Portraits, kterou mám moc ráda a kartičku jsem doplnila chipboardem šipky.


Na dalších dvou kartičkách jsou opět bílé transparentní samolepky. Určitě jste si všimli štítků s textem - tak to jsou razítka otisknutá a vystřihnutá. Já jsem těmi štítky nějaká posedlá ...




Další dvě velké kapsy zabírají hlavně fotky a ty jsem ozdobila opět průhlednými samolepkami a


Druhá stránka je pak věnována pouze Štědrému dni, ze kterého jsem měla relativně hodně fotek a bylo mi líto použít třeba jen jednu - proto má tento týden stránky dvě.


Začnu tou prostřední kartičkou, která je jakousi titulní kartičkou k celé stránce. Použila jsem zde veliký nápis "Štědrý den", aby bylo patrné, čeho se tato stránka týká. Na stránce jsou použity také další chipboardy, které jste si měli možnost zakoupit mezi vánočními novinkami, ale jsou již všechny vyprodané, tak snad jste je zvládly ukořistit.


V dalších kapsách jsou již převážně fotky a sem tam nějaká chipboardová ozdoba nebo samolepka.













 Tak to byl náš vánoční týden. A jestlipak již máte zpracovaný svůj Štědrý den?

Monika







Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.