PL - 5. týden 2018

Krásný den všem!

Je to až neuvěřitelné, ale z roku 2018 již za chvíli ukrojíme první dva měsíce ! Čas tak rychle letí, že mě to chvílemi tak trochu děsí. Ale to nic nemění na tom, že ty uplynulé týdny byly plné nových a hezkých zážitků a já díky Project Life každý týden zjišťuji, jak je náš život pestrý a i když se v průběhu týdne skládá z rutinních povinností, o víkendu si ho snažíme ozvláštnit a sbírat nové a nové zážitky.

A tak bych vám dnes ráda ukázala svojí další stránku z mého nového alba roku 2018, a tou je 5. týden. Já si PL alba dělám především pro sebe, jako vzpomínku, abych si je pak mohla v důchodu prohlížet a vzpomínat. Moje paměť na místa a události je opravdu chabá, tak doufám, že tento způsob uchovávání zážitků a momentů mi vždycky pomůže mou paměť osvěžit.
5. týden 2018

Tentokrát jsem potřebovala velké kapsy využít pro fotky, takže kartička s číslem týdne je tentokrát v malé kapse. Na tuto stránku jsem použila sadu kartiček od Family Portraits Home Sweet Home, která kombinuje pastelové a svěží barvy a i výsledná stránka působí svěže a čistě. Měla jsem zase k dispozici dva balíčky od této sady, tak jsem si mohla vybírat, jestli použiju přední nebo zadní stranu, protože jsem měla každou kartičku dvakrát. Jedna z  kartiček obsahuje elementy k vystřižení, takže ty jsem vystříhala a také použila. Písmena jsem tentokrát zvolila v černé barvě, protože to s tou světlou stránkou hezky kontrastuje.

Dala jsem si předsevzetí, že tento rok budu do svého PL alba psát popisky na elektrickém psacím stroji a zatím se mi daří toto předsevzetí dodržovat. Takže na této stránce nenajdete mé ruční písmo. Jednak se mi to světlejší strojové psaní líbí víc a myslím, že se mi tam toho textu i víc vejde a překvapivě to mám na tom stroji napsané rychleji, než když bych psala rukou. To je ta deformace počítačovou klávesnicí.
Dále jsem do kapes použila mé tolik oblíbené chipboardy a tentokrát to byly chipboardy větviček od Scrapiniec, Spring Prodigy - zimostráz (ano, už se moc těším na jaro).
Psaní strojem přímo na kartičku je tak trochu loterie, ale v tomto případě se pak drobné překlepy nebo "nepovedenosti" tolerují. Jako v případě toho posledního řádku na následující kartičce, kdy mi stroj už nechtěl kartičku sám držet, tak jsem jí musela přidržovat prsty a z kraje mi to trochu ujelo. No prostě to tvoření je boj!
Než jsem začala psát na následující velkou kartičku, tak jsem si přiložila a tužkou obkreslila fotku, která na kartičce měla být, abych věděla, kde může být text a kde už bude fotka. A povedlo se to náramně. Kromě větvičky jsem přidala ještě chipboard šipky se srdíčkem.
A tady je moje nová láska a na této mé nové tiskárně byly vytisknuty také všechny fotky na této stránce. Je to obrovská úleva, když nemusím čekat na fotolab a řešit vyzvednutí fotek (i když to mám po cestě z práce domů). Takhle si prostě vytisknu fotky, které právě potřebuji a ve velikosti, kterou potřebuji a je to. Na fotku jsem ještě nalepila samolepku od Family Portraits ze sady Life is Wow.
To je z mého dalšího týdne všechno a budu se těšit na viděnou u dalšího týdne.

Monika




Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.