2020 ... Organizace pracovny / Scraproom video tour

Krásný den všem! Dnes se budu věnovat velmi populárnímu tématu a tím je organizace pracovny. Přemýšlela jsem, jak toto téma uchopit, a nakonec jsem se rozhodla pro vás připravit video prohlídku mé pracovny (video najdete na konci článku) a ukázat vám, jak svůj scrap materiál organizuji já, na jaké vychytávky jsem třeba přišla a kde naopak stále to pravé řešení hledám.

Hello everyone! Today I would like to share with you a video ... My scrap room tour (see the video at the end of this article). Let me show you how I organize my scrapbooking supplies and where I work on my projects.

Moje pracovna procházela mnoha změnami. Je to asi 6 let, co jsme se přestěhovali do našeho současného bytu o velikosti 4+1, a protože jsem využili jen 2 pokoje (ložnice a dětský pokoj), z toho čtvrtého pokoje je moje pracovna (a příležitostně pokoj pro hosty). A protože jsem perfekcionistka, pořád jsem něco vylepšovala, vymýšlela a výsledkem je současná podoba pracovny, která mi  skvěle vyhovuje, mám zde dostatek prostoru a dostačující úložné prostory.

It's been nearly 6 years since we have moved into our new flat. It has three bedrooms and as we only needed two of them, I claimed the smaller one as my "happy scrapy place". I'm a very organized person so I like to keep my scrapbooking suplies settled and tidy. 

Pracovnu jsem z 99 % zařizovala nábytkem z IKEA. Zejména policové díly KALLAX jsou velmi praktické a dá se k nim dokoupit velké množství příslušenství v podobě šuplíků, dvířek, drátěných košů nebo úložných krabic. Dalšími favority jsou šuplíkové díly ALEX, kterým ale dávám 90 bodů ze 100 a to z toho důvodu, že se nedají vytáhnout v celé jejich délce a k věcem, která máte vzadu se prostě bez uvolnění přední části šuplíku nedostanete. Moje pracovní deska má 2 m a zjistila jsem, že je to minimální rozměr, který ke svému rozletu potřebuji. Velkou část pracovní desky totiž zabere řezací ploter Silhouette Cameo a prostor před ním většinou zaplním notebookem.


Velké scrapbookové papíry ukládám horizontálně do plastových poliček od WeR Memory Keepers. Další velké papíry pak shromažďuji v kolekcích a kitech. Malé papíry 6"x 6" pak mám v plastovém kontejněru o šíři 20 cm. Tyto plastové kontejnery (původně určení jako úložné boxy do ledniček) využívám v různých šířkách také pro skladování razítek a vyřezávacích šablon, a jsou k dostání (bohužel v omezeném množství) na internetovém obchodě Bonami.cz.

I store my 12" x 12" papers in paper holder from WeR Memory Keepers. 
Co při organizaci (nejen pracovny) využívám velmi často, je štítkovací strojek od firmy Brother. Mají samozřejmě více typů a myslím, že se žádným nešlápnete vedle a je velikým pomocníkem. Dokupujete do něj jen náhradní pásky různých šířek a různých barev. Já kupuji jen bílé pásky s černým textem, ale dají se sehnat pásky i v jiných barvách. Stejně tak existují také různé barvy písma.

Než se plni nedočkavosti vrhnete na video, chtěla bych ještě říct, že pro tvoření a radost z tvoření není naprosto nutné mít tolik materiálu, kolik ho uvidíte ve videu. Scrapbookingu se věnuji již od roku 2013 a za tu dobu jsem spoustu materiálu nashromáždila také díky působení v několika Design Teamech. Spousta materiálu, kartiček a kolekcí, které mám, čekají tiše na svou příležitost někde vzadu v krabici a mým velikým přáním je se k nim jednou propracovat a tento materiál spotřebovat. A můj manžel raději do mé pracovny nechodí, protože při pohledu na ty plné police se o něj pokoušejí mrákoty.


Teď si udělejte něco dobrého k pití, pohodlně se usaďte a užijte si video. Je poměrně dlouhé, ale popravdě neznám videa, která by ukazovala celou pracovnu a byla krátká. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, neváhejte se zeptat - ráda vám cokoliv zodpovím. A budu moc ráda, když se v naší skupince na Facebooku Paper Garden Club pochlubíte svou vlastní pracovnou / pracovním místem (založím vlákno na příspěvky týkající se organizace pracovny). Protože každý nápad na organizaci scrapového materiálu se počítá a může inspirovat nejednu z nás.

Monika







Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.