Organizér na Distress razítkovací polštářky

Neustále obdivuji na internetu ty krásné poličky na Distressky ... a to už vůbec nemluvím o těch extra vychytaných, kde máte vedle příslušné poličky ještě otvor na náhradní lahvičku s inkoustem a menší otvor na Distress fixu v dané barvě, a dokonce jsem viděla i s prostorem na pěnový aplikátor :-))
Ale do ničeho tak složitého jsem teď investovat nechtěla (navíc to u nás není asi k sehnání a nemám to kam dát), tak jsem si řekla, že si prostě takový malý organizér na razítkovací polštářky vyrobím.
A zde již vidíte výsledek :-)) V Deichmanovi jsem si koupila nové polokozačky a od nich mi zůstala krásně pevná krabice. Bylo mi líto jí vyhodit, a tak jsem si řekla, že jí zrecykluji. Takže nakonec mám dva sloupce poliček pro Distress inkousty a ten zbylý větší je na ostatní razítkovací polštářky. A musím říct, že to do šířky vyšlo úplně skvěle - ani jsem to takhle neplánovala :-))) Moc velký výběr zatím nemám, takže to, co zde vidíte je zatím má kompletní škála razítkovacích polštářků. Ještě přidám na polštářky nápisy s odstínama a vzorové kolečka s danou barvou, abych se lépe orientovala a bude to úplně dokonalé. Jak jsem říkala - první dva sloupce jsou na Distressky (dělala jsem poličky tak vysoké, aby se mi vešly dvě Distressky na sebe) no a v tom zbylém sloupci mám úplně dole zlatý a stříbrný polštářek od Marthy Steward, nad nimi jsou dva polštářky Adirondack (zelený a modrý), pak je hnědý Staz On (ještě mám na cestě černý), pak je černý Archival Ink a embosovací polštářek, pak mám bílý polštářek Artiste a mini Memento Tuxedo Black. No a v poslední poličce jsou (dočasně, než jim najdu jiné místo) mini polštářky od Hero Arts ze sady Just Beachy - Soft Cantaloupe, Pool, Wet Cement a Soft Olive.

Tady už je polička na svém místě vedle komodky z IKEA. Mám jen malý scrap koutek, který se skládá z jednoho psacího stolu a poličkma a šuplíkama a okenního parapetu :-)) Takže úložné prostory musím hnát do výšky :-))

Ale zpět k výrobě poličky (pokud se to tak dá nazvat :-)). Krabice sama o sobě byla hezky pevná. Změřila jsem si, jak jí potřebuji hlubokou a musela jsem jí po obvodu asi o 2 cm zeštíhlet. Pak jsem si vyměřila, jak široké budu potřebovat sloupce a jak vysoké jednotlivé poličky. Z krabicové lepenky jsem ustřihla předěly a do krabice jsem je nalepila pomocí proužků čtvrtek (nastříhala jsem si 4 proužky stejně vysoké, jako je krabice a pak 8 krátkých proužků na hloubku krabice, každý proužek měl šířku 4 cm, takže jsem pak měla na každou stranu 2 cm plochu, aby to dobře drželo - na obrátku jsou to ty bílé proužky). Když jsem měla vnitřní přepážky, tak jsem natřela vnitřní hrany a vnější rohy celé krabice černou akrylovou barvou.

Pak jsem si vyměřila, jak velké budu potřebovat pruhy na polepení poličky zvenku (zadní stěna, boční stěny a horní a dolní část).
Dále jsem si vyměřila pruhy na polepení zadní části poličky zevnitř a na dně a nahoře. S bočními stěnami jsem si hlavu nedělala - tam přijdou špalíčky na poličky, takže budou celé zakryté. Jelikož se mi nelíbilo, jak byla vidět ta kartonová lepenka, tak jsem všechny hrany oblepila washi páskou a to ještě před tím, než jsem polepila dno a horní část poličky. Další skvělé využití washi pásky :-)
Dalším krokem je postupné připevnění jednotlivých poliček. Každou poličku v každém sloupci jsem měřila individuálně, protože jak se tam pak poličky přidávají, tak se může stát, že to sem tam o milimetr uhne, roztáhne se. Abych měla pro poličky nějaké úchyty, tak jsem si nastříhala špalíčky zhruba o výšce 3,8 cm a byly asi 2 mm tlusté, takže na nich pak jednotlivé poličky držely. Každou přepážku jsem oblepila jednobarevným papírem.
První dvě poličky jsem dělala z kartonové lepenky, ale opět se mi nelíbilo, že je tam vidět vnitřek té lepenky, tak jsem si pak pořídila karton. Docela krušné chvíle jsem zažívala při vysekávání toho zaoblení v každé poličce. Používala jsem svou Fiskars raznici ve tvaru kruhu (průměr 3,8 cm). Musela jsem každý oblouk razit na několikrát a raznici pootáčet, protože ta lepenka (potažmo karton) jsou dost silné. No nakonec to dopadlo tak, že jsem tu raznici zničila :-( No pokud byste měl někdo tip na to, jak to příště vyřešit, tak budu ráda :-))

No a pak postupujete tak, že nalepíte vždy z každé strany podpěry, jejich horní hrany trochu uhladíte hladící kostí a na ně pak nalepíte poličku (já jsem tam tu poličku lepila pomocí Glossy Accents, aby to dobře drželo).
Musím říct, že to tedy byla zkouška mé trpělivosti, protože to byla dost piplačka. Celkem jsem takto nastříhala a oblepila 42 těch podpěrek a 18 poliček :-)) Ale musím říct, že jsem s výsledkem moc spokojená a jsem nadšená, že mám inkousty takhle hezky a přehledně na očích (dávám si je polštářkem dolů, jak doporučují :-))
A jak skladujete své inkousty vy? Máte také nějakou takovou vychytávku , nebo je máte v nějaké krabici? Budu ráda, když se o svůj tip na skladování inkoustů podělíte.

Děkuji za nakouknutí.

Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.