Švihák lázeňský, aneb mé oblíbené šablony

Tuto stránku jsem vyrobila během zářijové Scrapbookové soboty v berounské Davoně. Jestlipak jste slyšeli o šablonách Kiwi Lane Designs? Více o těchto šablonách najdete přímo na stránkách Kiwi Lane Design, ale podstata spočívá v jakémsi předpřipravení vaší stránky pomocí poloprůhledných šablon, podle kterých pak jen vystřihnete použité tvary ze svých SB papírů.

Musím se přiznat, že jsem se do těchto šablon přímo zamilovala, ale když jsem viděla, jak jsou (na naše poměry a včetně poštovného) šablony drahé, tak jsem si říkala, že si třeba postupně vyrobím nějaké šablony svépomocí. Jaké bylo mé překvapení, když jsem tyto šablony našla k dispozici i na dílně v Davoně (tedy po domácku vyrobené :-)). Na e-shopu je samozřejmě nenajdete, ale na prodejně měli pár zbylých kousků po 20 Kč, tak jsem si jich pár koupila. Společnost Kiwi Lane Design má samozřejmě na své šablony patent, takže je nemůžete jen tak okopírovat a pak šířit dál. To je snad každému jasné :-))

Ale já jsem šla ještě dál a ze stránek Kiwi Lane Design jsem si veškeré obrázky jejich šablon uložila do počítače, ořízla přesně podle uvedených velikostí, vytiskla na papír, vystřihla, překreslila a vytvořila jsem si z matných pevných fólií své vlastní šablony (až budu mít kompletní sbírku, tak vám o nich napíšu reportáž včetně fotek, teď mají i nově šablony ve tvaru chevronu :-)).

Podle mne mají tyto šablony jednu obrovskou výhodu a to je dle mého názoru úspora času. Když potřebujete během roku zpracovat hodně fotografií a udělat z nich stránky, tak si vyberete jen podkladový papír a k tomu barevně ladící papíry, poskládáte si stránku a pak jen vystřihnete a nalepíte. A je jen na vás, jaké dodatečné ozdoby použijete.

Tak příjemné pokoukání a pokud vás tyto šablony zaujmou, tak se určitě podívejte i na originální stránky Kiwi Lane Design.
Na tomto layoutu je použito jen pár šablonek. Vedle fotky je prostor vyplněn jedním tvarem závorky a slouží jako podklad pro ozdobu, ve spodní části je použita jedna ze širších bordur a přes ní ještě ozdobný pruh, na který jsem pak nalepila písmenka nadpisu. Velká květina je také vystřižena podle těchto šablon. No a journaling je také napsaný na jedné z šablonek - tentokrát se jedná o šablonu závorky ve verzi "tiny" (drobné) :-D



Děkuji za nakouknutí.

Žádné komentáře

Děkuji za váš komentář a věřím, že se vám moje inspirace líbila.
Monika

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.